vrijdag 30 september 2011

Je bent zoals je bent

Ergens ben je zoals je bent.Verandering duurt kort of is niet mogelijk, gekooid in zelfde kooi nooit veranderlijk vastgeankerd in datgene wat je bent.
En toch ergens ben je vrij, ja, veranderlijk niet te houden of te begrijpen door anderen. Niet dat je dat wilt heb je nooit gewild ook, was nooit je doel tenminste als je ergens ooit een doel wilde behalen of er de zin van in zag. Niets mocht blijven hangen, nadenken over dingen was te pijnlijk. Nadenken kan dat ook zijn, wilde je dat wel? Of wilde je dat mijden?
Veroordelen? Soms dacht je in een vlaag doet iedereen en soms wilde je wegrennen zodat je niet uit hoefde te leggen, omdat mensen altijd vragen. Ja, het woordje dat ene woordje kende je goed en om jezelf in bescherming te nemen ging je hem ook gebruiken. Vraag met wedervraag, woorden zovele mogelijk om vragen te mijden. Vragen die niet een duidelijk antwoord hebben, het leven is immers ook niet duidelijk.

2 opmerkingen:

  1. Lieverd, ik heb deze geretweet want hij is erg mooi.

    Herken er wel veel in of had je hem voor mij geschreven ;-)

    Knuffie Tatjana

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vrije losse gedachten die bovenkomen zijn het aan vroeger hoe we waren hoe we zijn geworden hoe we nu zijn gewoon zomaar kwam in mij op jij&mij dit past ergens he?

    BeantwoordenVerwijderen