woensdag 25 januari 2012

De snert dievan 1 naar 3 pannen groeide:)

Snert ja zij zou snert gaan maken morgen had zij besloten, Tja zij had de enige kookboek die zij bezat open geslagen met haar ogen dicht en zomaar met een vinger een recept aangewezen en toen had zij haar ogen geopend en het was toevallig ouderwetse snert geworden ja ouderwets op grootmoeders wijze stond er.
Vol goede moed had zij alle ingredienten opgehaald en de slpiterwten die stonden al in het water.
Zij moest lachen ach maakte het nu uit dat het hartje zomer was en snert een echt winters gerecht het zou er echt wel om smaken hoor.
De volgende morgen begon zij al op tijd aan de soep. Het voelde alsof zij een heks was de grootste pan die zij bezat stond op het vuur en zij was gewapend met een houten lepel om in de soep te roeren. Tijdens het bereiden van de snert was zij aan het zingen.
Tjonge dacht zij wat gaat er toch veel spul in die soep speklappen erwten droge worst rookworst en nog wat van dat spul. Zij begon een beetje beteuterd te kijken want de pan die zij zo groot had geacht begon een beetje te klein voor de inhoud te worden oei hoe moest zij dat nu oplossen?
Zij keek in haar kastje en pakte snel nog een pan en hevelde een kwart van de soep over zij keek nogmaals naar de ingredienten die er ook nog in moesten en dacht volgens mij red ik dat ook niet rotsnert dacht zij zuchtend en pakte alvast nog maar een pan en hevelde nog wat van die soep over. Het was verdikkeme echt net alsof die snert aan het groeien was en daar had toch echt niets over in gestaan in dat kookboek van haar.
Zouden die grootmoeders vroeger die die snert ook maakten daar ook last van hebben gehad?
Een fascinerende gedachte vond zij dat.
Intussen bezat zij in plaats van 1 pan snert 3 pannen snert en dat was veel te veel.
Er kwam een spontane gedachte bij haar op en snel nadat het gas op zacht was gezet ging zij naar buiten en nodigde al haar buren uit om bij haar snert te komen eten. Dit deed zij al lachende en onder het vertellen over hoe zij dat recept had uitgekozen en hoe de soep plots gegroeid was. De buren moesten ook lachen en ondanks het feit dat het die dag wel 26 graden was kwamen ze allemaal bij haar in de tuin haar snert eten haar gegroeide snert.
Het was een fijne avond er waarbij veel gelachen werd en verhalen gingen over en weer over recepten die toch iets anders uitvielen als bedoeld:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten