vrijdag 27 januari 2012

Onkruid dus

Onkruid dus
Tjonge wat eeN grote lange tuin. Genietend keek zij in het rond helemaal van haar om mee te doen wat zij wilde.
Tja wat wilde zij eigenlijk gaan doen met die grote tuin. Zij die immers alttijd maar een piepklein tuintje had gehad. Mijmerend beWonderDe zij de ruimte en bedacht dat zij een groente tuin wilde hebben. Aardappels wordtelen bonen, zonnebloemen mais dat alles wilde zij laten groeien.
Eerst maar eens kijken in dat grote tuinboek dat zij had gekocht en dan kon zij gaan beginnen.
De dag erna liep zij gewapend met een schep naar die immens lange tuin en begon dapper aan het karwei om eerst de grond om te graven. Dit karwei was pas in twee lange dagen geklaard en zij had heel wat blaren opgelopen maar het eind resultaat mocht er zijn. Genietend bekeek zij haar werk nu nog voren trekken en het poten en zaaien kon beginnen.
Iedere dag liep zij naar de tuin om te kijken of er al wat boven kwam en om trouw het onkruid weg te schoffelen. Zij had niet verwacht dat het onkruid zo snel terug zou zijn, het bleek een heel karwei om de groetetuin netes bij te houden.
Toen kwam de dag dat zij dansend naar haar tuin stond te kijken hoera alles kwam op. Zo blij als een kind kon zij niet wachten om iedereen te vertellen hoe goed haar groentetuin het deed. En nog trouwer onderhield zij haar tuin haar trots.
Dit duurde een paar weken lang toen was het nieuws er eigenlijk een beetje af en meer en meer kwam het slop erin om haar tuin onkruidvrij te houden.
Op het laatst stond het onkruid zo hoog dat er geen groente meer te bekennen viel.
Oogstijd kwam eraan. Dapper liep zij naar haar tuin om de strijd aan te binden met het torenhoge onkruid en te redden wat er te redden viel.
Al het onkruid haalde zij weg en ohhhhhhhhh tussen al dat onkruid waren bergen groente te vinden de oogst was onverwacht rijk en gaaf.
Misschien juist dankzij het onkruid? wie weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten